POH-GGZ – Huisartsencentrum "de zwaai" – Veenendaal
Huisartsencentrum "de zwaai" Synagogestraat 6 3901 TS Veenendaal
Spoed Toets 1

POH-GGZ

Ook met psychische of sociale problemen kunt u bij uw huisarts terecht. Om onze huisartsen te ondersteunen bij de zorg voor geestelijke gezondheid en welzijn, hebben wij twee POH-GGZ (Praktijkondersteuner Huisarts Geestelijke Gezondheidszorg) in dienst. Deze praktijkondersteuners zijn opgeleid om psychische of sociale problemen te signaleren, een mogelijke behandeling vast te stellen en verdere begeleiding te verlenen.

Wat kan de POH-GGZ voor u doen?

Wanneer u bent doorverwezen naar één van onze POH-GGZ, zal een kennismakingsgesprek ingepland worden. In dit gesprek bespreekt de POH-GGZ samen met u uw klachten en vragen. Ook wordt bekeken welk behandelaanbod het beste bij u past. Dit kan bijvoorbeeld een aantal gesprekken bij de POH-GGZ zelf zijn, of een verwijzing naar een psycholoog, psychiater of maatschappelijk werker.

De POH-GGZ werkt nauw samen met uw huisarts en valt met de aangeboden zorg ook onder de verantwoordelijkheid van uw huisarts. De behandeling door de POH-GGZ valt onder de reguliere huisartsenzorg en wordt volledig vergoed door de zorgverzekeraar. Dit gaat niet ten koste van uw eigen risico.