Bloedprikken – Huisartsencentrum "de zwaai" – Veenendaal
Huisartsencentrum "de zwaai" Synagogestraat 6 3901 TS Veenendaal
Spoed Toets 1

Bloedprikken

Helaas…

…vanaf 1 januari 2023 kunt u bij ons NIET MEER TERECHT voor bloedafname!

Maar gelukkig…

…kunt u iedere werkdag tussen 08:00 en 11:30 uur voor bloedafname terecht aan de overzijde van onze straat. In het pand van Rembrandt Fysiotherapie (Synagogestraat 103-105) is dagelijks een medewerker van Ziekenhuis Gelderse Vallei aanwezig. Bloedprikken kan overigens alleen op afspraak. Het maken van een afspraak gaat eenvoudig via MijnZGV of het online contactformulier van het ziekenhuis. Uiteraard kunt u, via de patiëntenservice van het ziekenhuis, ook telefonisch een afspraak inplannen. Deze dienst is bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08:30 tot 17:00 uur via (0318) 43 43 45.

Houdt u tijdens het maken van een afspraak de gegevens van uw verwijzing* bij de hand? En denkt u, wanneer u gaat bloedprikken, aan uw ziekenhuispas en/of legitimatiebewijs? Wanneer u zich niet kunt legitimeren, kan de laborante u niet prikken!

*Deze verwijzing krijgt u van degene die het bloedonderzoek heeft aangevraagd, bijvoorbeeld de huisarts, praktijkondersteuner of diabetesverpleegkundige.

Eten en drinken voor het bloedprikken

Voor sommige vormen van bloedonderzoek moet u nuchter zijn. Uw huisarts (of één van onze medewerkers) kan u vertellen of dit ook voor u geldt. Wanneer u nuchter moet zijn, mag u niet meer eten, drinken en roken vanaf 22:00 uur op de avond vóór het bloedprikken. Water drinken mag wel.

Kosten/vergoeding bloedonderzoek

Wanneer uw huisarts u heeft doorverwezen voor bloedonderzoek, worden de kosten van dit onderzoek vergoed vanuit de basisverzekering. U betaalt alleen het verplichte (en het eventueel vrijwillige) eigen risico.

Zonder verwijzing van een arts ontvangt u vanuit de basisverzekering geen vergoeding voor bloedonderzoek.

Voor een overzicht van de kosten voor bloedonderzoek uitgevoerd door Ziekenhuis Gelderse Vallei, klikt u hier.